Jak dobrze wypocząć po konferencji?

Kategoria: Blog

konferencja

Sale na spotkania biznesowe są wybierane przede wszystkim pod kątem praktyczności. Dotyczy to odpowiedniej ilości miejsc, możliwości podłączenia sprzętu elektronicznego, wygodnego przeprowadzania prezentacji itp. Jednak konferencja może być również połączona z relaksem, pysznym obiadem oraz możliwością poznania regionu i kultury.

Konferencja w klimatycznym miejscu 

Spotkania biznesowe przeważnie są przeprowadzane w biurowcach, gdzie można wynająć odpowiednie do tego sale. Choć cechują się one praktycznością, trudno powiedzieć, żeby były atrakcyjne. Wśród malowniczych krajobrazów Beskidu Śląskiego wyróżnia się Zajazd na Kępie, czyli kompleks hotelowy z restauracją w Ustroniu. Ze względu na swój klimat jest to doskonałe miejsce do tego, by zorganizować imprezę okolicznościową lub szkolenie firmowe. Wystrój sal obejmuje m.in. kaflowy piec, wóz-kołyskę oraz różne bibeloty i pamiątki z okolic dawnego Ustronia i Śląska Cieszyńskiego. Z góralskiej izby można podziwiać malowniczą panoramę Małej i Dużej Czantorii. Wszystko to sprawia, że firmowa konferencja staje się jednocześnie pretekstem do odpoczynku wśród natury, poznania regionalnej kultury oraz miejscowych smaków.

Organizacja szkolenia od A do Z 

Zaplanowanie konferencji wymaga znalezienia sali, która pomieści wszystkich uczestników. Powinna ona być wyposażona w projektor, ekran, tablicę flipchart, kartki i mazaki. Do tego w niektórych miejscach można liczyć na stolik z kawą, herbatą, wodą i drobnym poczęstunkiem. Długie spotkania wymagają przerwy obiadowej dla uczestników szkolenia. Może to polegać na samodzielnym zorganizowaniu sobie posiłku lub zamówieniu dań dla wszystkich uczestników. Natomiast jeśli spotkania obejmują kilka dni, warto zatroszczyć się o odpowiedni nocleg. W niektórych miejscach, takich jak nasz Zajazd na Kępie w Ustroniu można zorganizować konferencję kompleksowo – z uwzględnieniem wszystkich niezbędnych elementów. W przytulnej sali Zapiecek zmieści się 35 uczestników, a przy potrzebie większej kolacji biznesowej oferujemy salę kominkową dla 70 osób. Do tego można dobrać noclegi w komfortowych pokojach. W każdym z nich znajduje się łazienka, telewizor oraz bezprzewodowy internet.

Regionalne, pożywne posiłki 

Po szkoleniu, w restauracji w Ustroniu można także zorganizować biesiadę góralską. Składają się na nią kolacja w formie z grilla, czyli:

  • karczek  grilla,
  • kiełbasa swojska,
  • krupniok,
  • sałatka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym.

Do tego podawane są 2 rodzaje szynek tradycyjnych, pasztet pieczony z żurawiną, 2 rodzaje serów, kabanosy, necówka, różki szynkowe nadziewane pucharem chrzanowym, koreczki warzywne, śledź w śmietanie, jajka w sosie tatarskim, sałatka grecka, smalec, pieczywo oraz dipy czosnkowy i diabelski. Można również zadbać o to, by następnego dnia goście mieli śniadanie w formie bufetu szwedzkiego, ciepły posiłek (jajecznica lub kiełbaski ustrońskie), oraz dostęp do kawy i herbaty. Dobre jedzenie to podstawa do tego, żeby wzmocnić organizm i odpowiednio przygotować się na kolejny dzień konferencji.